opis

    Nazywam się Paweł Żołądź i pracuję w Piekarni Bardzo Dobry Chleb. Jeśli zechcesz, upiekę dla Ciebie chleb! :) W moich wypiekach nie znajdziesz polepszaczy, barwników, konserwantów i innych niepotrzebnych "śmieci". Do wypieków używam tylko wodę, mąkę, zakwas i sól.

    Kiedy rozmawiam z ludźmi, często skarżą się, że w sklepach spożywczych, chleb, który tam można kupić jest coraz gorszej jakości. Ludzie zmieniają rodzaje chlebów, wybierają inne piekarnie, żeby znaleźć ten odpowiedni dla siebie. Jednak po jakimś czasie sytuacja się powtarza.

    Najwięcej na moich wypiekach skorzystają osoby, którym zależy na zdrowym odżywianiu. Jeśli więc dbasz o zdrowie, nie jest Ci obojętne co jesz, chcesz aby prawdziwy chleb gościł na Twoim stole regularnie, przejdź poniżej i wybierz pieczywo najlepsze dla siebie!

     

     

            Aktualnie zbieram zamówienia na 25. sierpień. Chleby będą do odbioru podczas Święta Plonów 2019 na krakowskich Błoniach                 Do zakończenia zapisów na najbliższy wypiek pozostało:

     

     

        krok 1    Wybierz pieczywo:          

     

    Chleb Łęgowski posypany czarnuszką

    Skład: mąka pszenna 500, woda, zakwas pszenny, mąka

    żytnia razowa, mąka żytnia 500, sól, czarnuszka na wierzch

    :)

    Cena: 11zł/szt (800g)

    Wybierz ilość:

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

                krok 2   Zdecyduj, gdzie chcesz odebrać pieczywo:          
                               

     

     

      krok 3     Wpisz swój adres e-mail i zaznacz zgodę: 

    Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (adres email) przez Pawła Żołądź, ul. Dolna 99; 33-131 Łęg Tarnowski, w celach marketingowych zgodnie z Polityką Prywatności

     

     

    krok 4   
    ...i jeszcze tylko krok 5 >>>   

     

     

     

    Opinie o pieczonym przeze mnie pieczywie          

     

     

    "Jemy w rodzinie Chleb Łęgowski ze smakiem. Przypomina mi dawny chleb mojej mamy. Nie ma w nim polepszaczy i innych chemicznych świństw. Moje wnuki przepadają za ciepłym chlebkiem posmarowanym masłem i wolą go od słodyczy". Marianna Ciupek, Kraków

     

    "Miałam niedawno okazje spróbować tego pachnącego bochenka chleba i musze przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczona . Wygląda zachęcająco na tle innych wypieków. Ma genialna, chrupka skórkę i jest bardzo smaczny w smaku. Gdy przyniosłam go do domu, zachwycali się nim wszyscy domownicy". Ewa Widórek, Kraków

     

    "Kiedy pan Paweł częstuje naszą rodzinę Chlebem Łęgowskim, witamy go z uśmiechem. Chleb jest pyszny, zdrowy, bez dodatków i ulepszaczy jakich mnóstwo w innych chlebach dostępnych na rynku. Mojej córce smakuje wyjątkowo choć jest niejadkiem. Najbardziej lubimy ten z dodatkiem siemienia. Mam nadzieję, że wkrótce więcej osób będzie mogło poznać ten smak". Małgorzata Brzózka-Mika, Kraków

     

    "Chleb mógłby być bardziej spójny, może to kwestia tego, że jadłam go parę dni od wypieku. Jem go dzisiaj i nie zepsuł się. Zachowuje walory smakowe, które nie kolidują ze słodkim np. dżemami, jedynie twardnieje z czasem i robi się bardziej sypki że tak to nazwę.Ogromnym plusem jest to że nie jest chemicznym sklepowym tworem nie jest kwaśny a ja mam wrażliwy żołądek i nie pleśnieje mimo tego że intensywnie pachnie nie zabija smaku tego co się na nim położy jadłam go już z serem żółtym i z dżemem dyniowym. Nie jest za słony, a mnie drażni słoność, bo solę tylko wodę do gotowania. Ja lubię czesto jeść chleb solo czy jakieś inne pieczywo, fajnie by było mieć opcje z ziarnami." Joanna Emilia Kłodowska, Kraków

     

    "Gdybym miała wybrać jedno z moich ulubionych słów to, jako doświadczona studentka najprawdopodobniej wybrałabym przymiotnik - domowy- . Kojarzy się on z czymś przyjaznym, ciepły, radosnym, wyjątkowym - bez wątpienia często związanym z jedzeniem. Każda potrwa opuszczająca kuchnię ( przygotowana dla dobra rodziny) jest pełna miłości, satysfakcji i poczuciu wykonania 'cudownej pracy dla innych'. Dlaczego ? Ponieważ dla najbliższych staramy się najbardziej, przygotowując nie tylko wyszukane potrawy, ale oddając im też ,,część naszego serca" w daniu. Jako, że w moim domu pielęgnuje kuchnię staropolską, uwielbiam moment kiedy wyciągamy z mamą z pieca gorący chleb. Smak kuchni jak u mamy przypomniał mi właśnie chleb na zakwasie Pawła. Pszenno-żytni chleb pozbawiony jest sztucznych dodatków, spulchniaczy idealnie komponuje się z dodatkiem masła ( lub bez), umilając powrót przy odrobinie muzyki do czasów dzieciństwa. Jest chrupki, nie gumowy, zawsze odpowiednio wypieczony, według uznania ... Dziękuję Ci Pawle :)" . Gabriela Ilków, Tarnów

     

    "Chleb na zakwasie to bardzo smaczny chlebek o naturalnym smaku. Chlebek ma przepyszną chrupiącą skórkę, jest miękki w środku, ale nie rozsypuje się podczas krojenia. Długo zachowuje świeżość mimo że nie zawiera chemicznych "ulepszaczy". Pasuje i na słodko z domowym dżemem i na słono - mi osobiście najbardziej smakuje z pomidorem i szczypiorkiem. Polecam! Wszystkim u nas w domu posmakował." Agata Szarysz, Nowy Sącz

     

     

     

    Chleb Łęgowski 2018